8&9 Tennis: Dubbel Zo Leuk!

Zo’n negentig procent van de leden van een gemiddelde tennisvereniging in Nederland bestaat uit recreatieve spelers (speelsterkte 8 en 9). Om voor deze grote groep iets extra’s te doen, is in 2017 een nieuwe competitie van start gegaan: 8&9 Tennis. Deze competitievorm is speciaal voor speelsterkte 8 en 9 en ideaal voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen die graag competitie spelen op zijn/haar eigen niveau. Voor de recreatieve spelers zijn plezier, gezelligheid en fit blijven de belangrijkste drijfveren om te tennissen.

8&9 Tennis wordt aangeboden op donderdagavond en zondagmiddag. Er worden twee dubbels gespeeld, waarin alle combinaties mogelijk zijn (DD, HD, GD). Zo kan het voorkomen dat twee vrouwen spelen tegen een man en een vrouw of tegen twee mannen. Een team bestaat uit minimaal 3 spelers. Teams kunnen op basis van onderstaande criteria in de volgende klassen ingeschreven worden:

8&9 Tennis 1e klasse:                               8 en 9 spelers die al een poosje tennissen
8&9 Tennis 2e klasse:                               8 en 9 spelers die net met tennissen begonnen zijn

 

 

Om voor deze grote groep iets extra’s te doen, is in 2017 een nieuwe competitie van start gegaan: 8&9 Tennis. Deze competitievorm is speciaal voor speelsterkte 8 en 9 en ideaal voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen die graag competitie spelen op zijn/haar eigen niveau. Doe dus ook mee en biedt op jouw club 8&9 Tennis aan. Het is essentieel in het kader van ledenbehoud.

Voordelen 8&9 Tennis:

  • Alleen voor speelsterkte 8 en 9.
  • Het is gemakkelijk teams te vormen, want er zijn maar drie mensen nodig;
  • Gezelligheid staat voorop en iedereen speelt op zijn eigen niveau. Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte. Er zit dus geen druk op presteren. Voor deze groep tennissers is dat vaak heel prettig;
  • Elk team speelt twee dubbels (DD, HD of GD, alle combinaties mogelijk). Dit zorgt voor veel flexibiliteit. Er is altijd wel een invaller te vinden, mocht iemand uit het team niet kunnen;
  • Voor deze competitie geldt Compact Spelen. Wedstrijden zijn daardoor maximaal 1,5 uur.
  • De competitie wordt op donderdagavond of op zondagmiddag gespeeld. Teams kunnen zelf aangeven welk team op welke speeldag wil spelen;
  • De Najaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in september en oktober. Er zijn dus voldoende mogelijkheden om mee te doen. Klik hier voor de speeldagen.

Opgeven?

Lijkt het je leuk om mee te doen aan de Najaarscompetitie 2018 in één van de vele competitievormen? Geef je dan vóór 1 juli 2018 op door een mailtje te sturen naar competitieleider@tvdeskarslach.nl. Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen? Neem dan gerust contact op met Ronny of Duco!

Comments are closed.