Najaarscompetitie 2018

Terwijl de Voorjaarscompetitie 2018 nog maar net afgelopen is, kun je je alweer opgeven voor de Najaarscompetitie 2018. Wil je ook in het najaar je conditie op peil houden, je wedstrijdritme bijhouden of gewoon voor de gezelligheid een wedstrijdje spelen? Geef je dan vóór 1 juli op! (Onderaan dit bericht staat uitgelegd hoe je dit kunt doen.)

Hieronder is extra informatie te vinden over de inhoud van het verkort spelen, dat al is ingevoerd in alle avondcompetities, en het compact spelen, wat tot nu toe alleen nog betrekking heeft op de 8&9-competitie en Zomeravondcompetitie. Daarnaast vind je hieronder de uitleg van de 8&9-competitie en waarom dit zo leuk is. Lees dus snel verder!


Verkort Spelen

Kortere wedstrijden spelen maakt de competitie aantrekkelijker en beter planbaar, zodat een competitiedag ook goed past in je agenda.

Uit onderzoek blijkt dit de behoefte van vele tennissers. Tijdens de Voorjaarscompetitie van 2017 konden clubs daarom al kiezen voor Compact Spelen, wat inhield dat een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) werd gespeeld als het tot een derde set kwam en bij 40-40 volgde direct een winnend punt. Dat werkte, maar vonden veel spelers een wel heel rigoureuze verandering. Bovendien was er onvrede over het feit dat de telling per speeldag anders kon zijn. Vandaar dat voor 2018 is gekozen voor uniformiteit in de vorm van verkort spelen in alle dubbelpartijen: alleen een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een derde set.Voor de 8&9-competitie en de Zomeravondcompetitie geldt compact spelen: het spelen van een beslissend punt bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil).


8&9 Tennis: Dubbel Zo Leuk!

Zo’n negentig procent van de leden van een gemiddelde tennisvereniging in Nederland bestaat uit recreatieve spelers (speelsterkte 8 en 9). Om voor deze grote groep iets extra’s te doen, is in 2017 een nieuwe competitie van start gegaan: 8&9 Tennis. Deze competitievorm is speciaal voor speelsterkte 8 en 9 en ideaal voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen die graag competitie spelen op zijn/haar eigen niveau. Voor de recreatieve spelers zijn plezier, gezelligheid en fit blijven de belangrijkste drijfveren om te tennissen.

8&9 Tennis wordt aangeboden op donderdagavond en zondagmiddag. Er worden twee dubbels gespeeld, waarin alle combinaties mogelijk zijn (DD, HD, GD). Zo kan het voorkomen dat twee vrouwen spelen tegen een man en een vrouw of tegen twee mannen. Een team bestaat uit minimaal 3 spelers. Teams kunnen op basis van onderstaande criteria in de volgende klassen ingeschreven worden:

8&9 Tennis 1e klasse:                               8 en 9 spelers die al een poosje tennissen
8&9 Tennis 2e klasse:                               8 en 9 spelers die net met tennissen begonnen zijn

 

 

Om voor deze grote groep iets extra’s te doen, is in 2017 een nieuwe competitie van start gegaan: 8&9 Tennis. Deze competitievorm is speciaal voor speelsterkte 8 en 9 en ideaal voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen die graag competitie spelen op zijn/haar eigen niveau. Doe dus ook mee en biedt op jouw club 8&9 Tennis aan. Het is essentieel in het kader van ledenbehoud.

Voordelen 8&9 Tennis:

  • Alleen voor speelsterkte 8 en 9.
  • Het is gemakkelijk teams te vormen, want er zijn maar drie mensen nodig;
  • Gezelligheid staat voorop en iedereen speelt op zijn eigen niveau. Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte. Er zit dus geen druk op presteren. Voor deze groep tennissers is dat vaak heel prettig;
  • Elk team speelt twee dubbels (DD, HD of GD, alle combinaties mogelijk). Dit zorgt voor veel flexibiliteit. Er is altijd wel een invaller te vinden, mocht iemand uit het team niet kunnen;
  • Voor deze competitie geldt Compact Spelen. Wedstrijden zijn daardoor maximaal 1,5 uur.
  • De competitie wordt op donderdagavond of op zondagmiddag gespeeld. Teams kunnen zelf aangeven welk team op welke speeldag wil spelen;
  • De Najaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in september en oktober. Er zijn dus voldoende mogelijkheden om mee te doen. Klik hier voor de speeldagen.

Opgeven?

Lijkt het je leuk om mee te doen aan de Najaarscompetitie 2018 in één van de vele competitievormen? Geef je dan vóór 1 juli 2018 op door een mailtje te sturen naar competitieleider@tvdeskarslach.nl. Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen? Neem dan gerust contact op met Ronny of Duco!

Comments are closed.