Nieuwe Competitievormen en Regels Voorjaarscompetitie 2018

Doe je mee aan de 8&9-competitie?

Ben je net begonnen met tennis? Of heb je één of twee seizoenen les gehad en vindt de leraar dat je klaar bent voor de competitie? Geef je dan op voor de nieuwe 8&9-competitie en speel op je eigen niveau competitie. Deze competitie is uitsluitend voor spelers met speelsterkte 8 of 9. Opgeven kan bij de VCL van onze club: Ronny de Boer,  competitieleider@tvdeskarslach.nl,  06 - 51 16 08 60. Meer info lees je op de website van de KNLTB.


Voorjaarscompetitie én Zomeravondcompetitie spelen?

Vind jij 7 speeldagen tijdens de Voorjaarscompetitie veel te weinig? Meld je dan aan voor de Zomeravondcompetitie! Deze competitie wordt gespeeld op woensdagavond (vanaf 19.00 uur) in mei en juni en kan naast de Voorjaarscompetitie gespeeld worden. Er zijn minimaal vier spelers per team nodig. Elk team speelt per avond vier dubbelpartijen. Teams van alle speelsterktes kunnen ingeschreven worden. Opgeven kan bij de VCL van onze club: Ronny de Boer,  competitieleider@tvdeskarslach.nl,  06 - 51 16 08 60.. Meer info lees je op de website van de KNLTB.


Verkort spelen in alle dubbelpartijen

In 2018 wordt er in alle dubbelpartijen verkort gespeeld. Dat betekent dat in plaats van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld. De partijen duren hierdoor korter, waardoor het de competitie aantrekkelijker en planbaarder maakt. Een behoefte van vele tennissers. Ook zorgt het voor een verruiming van de baancapaciteit, waardoor er meer spelers competitie kunnen spelen of vrij kunnen tennissen tijdens de competitieperiode.

Voor de 8&9-competitie en de Zomeravondcompetitie geldt compact spelen: het spelen van een beslissend punt bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil).

Comments are closed.